Історія походження слова "банан"

0 Comments 08:47


Всесвітньо відомий фрукт, який ми так звикли називати "бананом", має свою дивовижну історію походження. Латинська назва банана – Musa, яка говорить про його приналежність до роду рослин. Однак, його сучасна назва з'явилася не так давно і має своє унікальне коріння.

Існує кілька версій походження слова "банан". Одна з них пов'язана з арабським джерелом, де фрукт був названий بنان (banan) або بانان (banan), що означає пальма або пальма-плодовий. З іншого боку, деякі дослідники стверджують, що слово "банан" має африканське коріння і походить від слова "banema", що можна перекласти як "пігмейська плодова рослинність".

Також є припущення про походження слова "банан" від індіанської мови. Деякі вчені вважають, що воно походить від слова "banana", що означає "плодова рослина". Ще одна версія стверджує, що слово "банан" походить від слова "banama" (або "banana"), яке в перекладі означає "поління". Це пов'язано з тим, що у вихідній формі банани не були пшонообувью і були дуже м'якими.

Звідки взялося слово банан
ПоходженняСлово
Санскритवन्यफल
Перськаبنان
Арабськаبنان
Іспанськаplátано
Португальськаbanana
Українськабанан

Де з'явився перший банан?

Банан – одна з найдавніших культивованих рослин. Його батьківщиною вважаються острови Малайського архіпелагу, де, як вважають вчені, древні жителі вирощували їх і вживали як додаток до рибної дієті.

Як з'явилися банани у світі?

Банани родом із островів Малайського архіпелагу, де вони були відомі задовго до нашої ери.Звідти мандрівники та дослідники завезли ці фрукти до Індії, Китаю та Шрі-Ланки. А європейці спробували банани завдяки індійським походам Олександра Македонського. Також з Індії ці фрукти були завезені до Африки та Америки.

Яка тварина запилює банани?

Коли ця квітка розкривається, її запилюють птахів і різних комах. Якщо ж період цвітіння починається вночі, то запиленням займаються кажани. Нектар бананової квітки, дуже солодкий, цим він і приваблює представників фауни, що літають. З одного суцвіття банана можна отримати близько 50-60 кілограмів плодів.

Якого року з'явився банан?

Банан дуже давня рослина з культивованих. Спочатку банан вирощували для споживання мешканці Малайського архіпелагу. Вони багато подорожували Тихим океаном, тим самим поширюючи банан. Письмові згадки про банан вперше були виявлені в буддійському каноні, що стосується V-VI ст.

Related Post

Коли і як правильно застосовувати садовий вар для замазуванняКоли і як правильно застосовувати садовий вар для замазування

0 Comments 23:50


Садовий вар – це універсальне рішення для захисту та лікування рослин від різних хвороб та шкідників. Цей садовий інструмент знайшов широке застосування в садівництві та городництві, завдяки своїй ефективності та

Чим краще конопатити будинок джутом чи клоччямЧим краще конопатити будинок джутом чи клоччям

0 Comments 02:24


Використати джут для конопатки набагато зручніше, ніж клоччя.27 жовт. 2020 р. Чим найкраще конопатити будинок? Конопляна пенька багато в чому схожа на лляну клоччя і відрізняється від неї грубішим волокном.