Свинина для шашлику має бути світло-рожевою і з невеликим жирком. Підходить для шашлику "нашийок" – м'ясо, розташоване вздовж хребта на шиї. Підходить і смуга вздовж хребта на спині, успішно вийде також корейка. Яловиче м'ясо сухувато і жорсткувато, тому для шашлику його вибирають рідко.
Яке м'ясо краще брати на шашлик зі свинини?
Яку частину свинини беруть на шашлик? Краще підійде відріз з області шиї. Альтернатива шийної частини – корейка, м'ясо зі спинної частини туші (вона нежирна та завжди смачна). Якщо подобається телятина, віддайте перевагу задній частині. Збережена копія
Як правильно вибрати м'ясо для шашлику?
Загальні засади вибору м'яса:
- Перше, що ви відчуєте – це запах, і він має бути приємним.
- Друге – колір. …
- Третє, на що варто звернути увагу – густина. …
- І четверте – найкраще для шашлику підходить саме охолоджене витримане м'ясо.
Збережена копія