Кабачки – один із найкорисніших овочів, який по праву користується популярністю у різних кухнях світу. Вони багаті на вітаміни і мінерали, а також мають низький вміст калорій, що робить їх прекрасним вибором для людей, які прагнуть дотримуватися здорового харчування.
Одним із найпростіших способів додати кабачки до свого раціону є їх включення в повсякденні страви. Ви можете додати їх до салатів, супів або гарнірів, щоб збагатити свою дієту корисними компонентами і урізноманітнити смакові відчуття.
Ще одним способом отримати користь від кабачків є їхнє приготування на грилі або запікання в духовці. Це дозволяє зберегти максимальну кількість поживних речовин та оригінальний смак овочів.
№ | Спосіб приготування | складові | Час приготування |
---|---|---|---|
1 | Смажені кабачки з цибулею | кабачки, цибуля, олія, сіль, перець | 30 хвилин |
2 | Тушковані кабачки з томатами | кабачки, томати, цибуля, олія, сіль, перець | 40 хвилин |
3 | Запечені кабачки із сиром | кабачки, сир, цибуля, олія, сіль, перець | 45 хвилин |
4 | Відварені кабачки зі сметаною | кабачки, сметана, цибуля, зелень, сіль, перець | 20 хвилин |
Кабачки – овочі універсальні, які можна їсти як сирими, так і приготовленими. Найсмачнішими є молоденькі, солодкуваті на смак плоди, що тільки з'являються на грядках. Вони повністю їстівні – і шкірка, і м'якоть, і навіть ніжне насіннєве ложе.8 лип. 2022 р.
В якому вигляді краще їсти кабачки?
Зміст:
Щоб отримати всі цінні речовини, є кабачок краще свіжому вигляді або злегка приготовленому. Адже вітаміни руйнуються під час термічної обробки.
Як правильно їсти кабачки?
Він може бути як самостійною стравою, так і гарніром, його додають до салатів, з нього роблять закуски – наприклад, кабачкову ікру. Також його можна є сирим, але в цьому випадку необхідно вибирати молоді кабачки з м'якою шкіркою.
Коли не можна їсти кабачки?
Кабачки не можна їсти тим, у кого на них алергія, розвинулася індивідуальна нестерпність. Акуратно їх варто вживати і при хворобах шлунково-кишкового тракту. Якщо є порушення секреції шлункового соку, забороняється їсти сирі кабачки. З обережністю варто вживати кабачки людям із нирковою недостатністю.
Як діє шинок на кишечник?
Покращують травлення Кабачок, особливо його шкірка, містить велику кількість клітковини. Клітковина покращує травлення та допомагає підтримувати здорову мікрофлору кишечника, сприяє схуднення та збереження ваги за рахунок низької калорійності.